Som gravid skal du og din arbejdsgiver regne med, at 20 % af din kapacitet går til din graviditet. Det går ikke helt i spænd med det typiske skema på tandlægeklinikkerne. Og hvis der er travlt på klinikken, kan det være svært at tage hensyn til en gravid kollega, også selv om viljen er der. Med den rette hjælp kan du have en god graviditet og stadig være på arbejdet frem til barsel.

Når der er travlt på klinikken, kan det være svært at bede om ekstra fri eller nedsat tid. Du ved, at arbejdet blot bliver flyttet over på dine kolleger, som i den travle hverdag ikke forstår din gravide situation og nedsatte energi.

Netop derfor er det vigtigt at italesætte graviditeten fra starten, så skemaet og arbejdsvilkårene kan tilgodese både den gravide og driften. Vi arbejder ud fra tankegangen om den gode graviditet, hvor du kan passe dit arbejde uden gener, og din arbejdsgiver ikke skal bruge ressourcer på en sygemelding.

Få gang i dialogen

Det kræver et tæt samspil mellem dig som gravid og din arbejdsgiver, og det kan være svært, når man også har en drift, der skal køre og kunder, der skal plejes. Gravid på Arbejde fungerer derfor som en loyal ekstern tredjepart mellem klinikejer og gravid tandlæge eller klinikassistent, så dialogen startes godt op og fastholdes gennem hele perioden.

For at lykkes med den gode graviditet kræver det blot, at I er aktive medspillere i processen. Noget af det vigtigste er at få dialogen i gang. Lad en vanskelig samtale blive en god samtale, som I begge vil have gavn af. Vi oplever i vores rådgivning, at langt de fleste arbejdspladser gerne vil hjælpe gravide medarbejdere.

”Mange års samarbejde med tandlæger i Danmark betyder dyb interesse og indsigt i branchen. Vi har et stort netværk af specialister, som vi bruger aktivt, når du som tandlæge har brug for det. Vores samarbejde med Gravid på Arbejde betyder, at vi kan hjælpe vores kunder med at fastholde og hjælpe gravide medarbejdere på tandlægeklinikker. Det giver os mulighed for at yde hurtig, seriøs og kompetent sparring og rådgivning.” Ann-Brigitt Meidahl Porskrog, Kunderådgiver, erhverv, Spar Nord

Forebyg den gode graviditet

Du kan også selv gøre meget for at få en god graviditet. Ved at tænke forebyggende, kan du fx minimere smerter i bækkenet, hvis du laver øvelser tilpasset din situation. Og ved at snakke om dine bekymringerne får du tryghed gennem graviditeten, tryghed op til fødslen og et godt samarbejde med din jordemoder.

Når du vælger et rådgivningsforløb hos Gravid på Arbejde, rådgiver vi dig frem til graviditetsorlovens start eller fødslen, afhængig af hvad din arbejdsplads har valgt at give med i dit rådgivningsforløb. Vi står klar med gode råd og svar på dine spørgsmål. Og vi guider dig gennem øvelser, der er tilpasset dig og din graviditet. Når du er klar til at genoptage arbejdet på klinikken, hjælper vi dig godt tilbage efter endt barsel. Her gælder det også om at have en god dialog, så dit arbejdsliv og familieliv kan forenes.

Er du tandlæge eller klinikassistent og gravid eller på vej til at blive det? Og ønsker du at forene dit travle arbejdsliv på klinikken med den gode graviditet? Så kontakt Gravid på Arbejde på telefon + 45 21 28 05 51 eller send en mail på info@gravidarbejde.dk