Her på denne side kan du læse om et udpluk af vores tidligere projekter og samarbejde med forskellige offentlige og private virksomheder. På hver sin måde er hvert projekt med til at vise, hvordan vores indsats har været med til at skabe større trivsel og arbejdsglæde hos hver enkelt samarbejdspartner, og vi ser frem til fortsat at udvikle nye metoder og resultater sammen.

Københavns Kommune sygefravær gravide

 

Københavns Kommune

Resultat: Det er muligt at løfte gravide medarbejdere ind fra fuldtids– og deltidssygemelding og hjælpe dem til at have en god graviditet. Vigtigt at den gravide har et godt samarbejde med Conopors rådgiver og nærmeste leder.

Opgave: At undersøge om gravidtetsrådgivning i Tidlig Indsats, Københavns Kommune kunne gøre en forskel for de gravide der har det vanskeligt i deres graviditet og fx døjer med smerter, bækkenløsning (bækkensmerter), plukkeveer m.m.

Udtalelse: blev sygemeldt to en halv uge før barsel startede. Synes det var super god rådgivning. Bekymringerne om leder og arbejdet blev forstået og der kom gode løsninger, som jeg ikke selv havde tænkt på. Håndteringen af mine fysiske udfordringer blev også forstået.

BRFKredit Gravid på Arbejde rådgivning

BRFkredit

Resultat: Der blev rettet fokus på, hvordan leder i en travl drift kunne bevare fokus på medarbejdere (her gravide), der skulle have særlig støtte for at fungere.
Opgave: Samarbejdet opstod på baggrund af forskningsprojektet ”Gravid på Arbejde”, hvor virksomheden var interesserede i at inkludere de gravide mere i en travl drift.
Udtalelse: Anne Stine (gravid leder) var glad for rådgivningen, der hjalp hende med at rumme både lederrollen og det at være gravid.

Dansk Erhverv Gravid på Arbejde detailbranchen

Dansk Erhverv

Resultat: Udbredelse af interessen for hvordan gravide medarbejdere kan trives og undgå gener imens de er arbejdende— primært rettet detailbranchen.

Opgave: Sammen med direktør Rikke Ørum fra Dansk Erhverv stod  Jean Vennestrøm, PhD i spidsen for et fælles foredrag. Begge underviste i de særlige praktiske og lovmæssige forhold, der gør sig gældende for Gravid på Arbejde.

Udtalelse: Efter foredraget blev der sendt tilfredshedsmåling ud til deltagerne og her fik vi højeste rating på 5

småbørn forældre arbejde

Makio

Resultat: Kvinderne var meget tilfredse med rådgivningen, idet der blev fokuseret på hvordan de kunne håndtere det at være småbørnsforældre, finde arbejde og samtidigt stå godt heri.

Opgave: Her har vi haft et særskilt projekt for opsagte kvinder i barselsperioden, hvilket kan ske, hvis firmaet fx lukker eller har lukket en afdeling. Formålet var at vise, hvordan rådgivningen kunne hjælpe kvinderne godt på arbejde igen.

stillesidende arbejde kvinder plukkveer bækkensmerter

Stillesidende arbejde

Igennem vores arbejde med gravide medarbejdere har vi uafhængig af branche set mange lighedstegn hos stillesiddende gravide. Dette er fx:

  • Bækkensmerter, grundet det aflukkede bækken der er en hel arbejdsdag
  • Plukkeveer forårsaget af det høje tempo og de mange arbejdsopgaver som tages med hjem efter endt arbejdsdag
  • Deadlines og manglende afklaring af hvem der tager over på opgaver som graviditeten skrider frem