Graviditet er ikke en sygdom. Alligevel oplever mere end 65 %, at de får gener gennem deres graviditet. Det kan Gravid på Arbejde ændre. Gennem rådgivning med den gravide medarbejder, leder og arbejdsplads er det muligt for den gravide at have en god graviditet, gå sikkert og trygt på barsel og efterfølgende vende godt tilbage til virksomheden efter endt barsel.

Gravid på Arbejde har rådgivet hundredvis af gravide med omdrejningspunktet “Den gode graviditet”. Vi har derfor erfaring fra mange forskellige brancher, offentlige såvel som private, store og små virksomheder.

“Konceptet er super godt og giver så meget mening både for mig som sundhedsfaglig person og for den gravide, så det er bare rigtig skønt arbejde”
Mette Radmer

Forskning som baggrund

Vores rådgivning er baseret på forskningsprojektet “Gravid på Arbejde”, som er foretaget i 10 store og mellemstore virksomheder i Danmark af stifter af Gravid på Arbejde, Jean Vennestrøm, ph.d. Vi har derfor erfaring med, hvordan den gravide støttes bedst gennem graviditeten og dermed minimerer smerter, plukkeveer, for tidlig fødsel og meget andet.

”Gravid på Arbejde blev til, fordi jeg undrede mig over, at gravide og nybagte mødre skulle have så svært ved at forblive tilknyttet til arbejdsmarkedet og have det godt. Var vi nået til, at graviditet og arbejde ikke kunne forenes? Heldigvis ikke. Jeg har gennem min forskningskarriere interesseret mig meget for sundhed, trivsel og hvad der får os til at have det godt. Dette både på arbejde og i fritiden. Gravid på Arbejde viste, at kvinder kan have en god graviditet og kan vende godt tilbage efter endt barsel. At støtte dette er meningsgivende for mig og mine rådgivere.

Jean Vennestrøm, ph.d. og stifter af Gravid på Arbejde

Vi forener arbejde, graviditet og familie

Den gode graviditet kommer i et samspil mellem flere parter i kvindens dagligdag:

  1. Den gravide kvinde, der skal have lyst og interesse i at gå aktivitet ind i samarbejdet, både i forhold til sin arbejdsdag, men også i forhold fx arbejdet med kroppen.
  2. Arbejdsgiver/leder, der gerne vil være med til at forme det rette arbejdsmiljø for den gravide – ikke blot på papiret, men fordi der er et ønske om, at hun skal trives og have det godt i arbejdet.
  3. Den korrekte faglige viden, som kan belyse, hvilke risici der vil være for den gravide og arbejdspladsen, men også hvordan de forebyggende kan højne kvindens glæde i arbejdet gennem graviditeten.

Med vores rådgivningsforløb hjælper vi desuden den gravide godt tilbage på arbejde efter endt barsel. Det kan virke uoverskueligt at skulle tilbage til en travl hverdag med job og en lille ny i familien. En god work/life-balance er vigtig for, at den gravide og hendes familie kan trives med to udearbejdende forældre. Det hjælper vi rigtig mange familier med.

Find balancen mellem arbejde og familie

Hos Gravid på Arbejde støtter vi den gode graviditet og den fungerende balance mellem arbejde og familie. Vil du vide mere? Kontakt ostelefon 21 28 05 51 eller send en e-mail på info@gravidarbejde.dk