​Hvordan sikrer vi, at vores gravide medarbejdere får så god trivsel og så lidt sygefravær som muligt?

“Er det ikke normalt at gravide, har et højt sygefravær?
Jo ofte – men det er ikke nødvendigvis sådan, det behøver at være.

Når mine konsulenter og jeg kommer ud på danske arbejdspladser og rådgiver gravide medarbejdere og deres ledere, er driften ofte uhensigtsmæssig for gravide medarbejdere.
Virksomheden er ikke på kant med lovgivningen. De imødekommer den gravide fysisk, psykisk og kemisk, men de har nogle faldgrupper, som gør, at gravides sygefravær er højt, og deres trivsel halter. Ofte ved den gravide ikke nok om, hvad hun kan gøre forebyggende for at have en god graviditet. Derfor bliver det ofte ved dialogen ”Du kommer bare, hvis der er noget, så ser vi på det”. Men hvad er det, den gravide skal se efter?
Det er først, når der er kraftige smerter, at kvinden med sikkerhed ved, at nu er det nødvendigt at sige noget, og så er der ofte lang vej tilbage i en travl drift. I Danmark har vi jo lært, at graviditet ikke er en sygdom, og at det skal gøre lidt ondt at være gravid. Men er det sandt? Mange af den gravides gener kunne undgås, hvis hver enkelt virksomheden i organisationen på forhånd vidste, hvad der kan gøres specifikt hos dem.

Læs artiklen fra Magasinet Arbejdsmiljø: Der mangler viden og redskaber.

Teamet i Gravid på Arbejde har lang erfaring med gravides trivsel i kommuner landet over. 
Vi rådgiver den gravide, vejleder om arbejdsmiljøforhold, giver parring til lederen om faldgruber og informeret om skrevne såvel som uskrevne regler. Alt sammen for at optimere forholdene for den gravide – og dermed driften. Alt sammen med det formål, at I som organisation er langt bedre stillet til at have kvinder i den fødedygtige alder.

Klik her, for at kontakte os.

Vil I gerne lære hvordan?
Så kontakt os for yderligere information og skab et godt og sundt miljø til gavn for den gravide og for hele teamet. Alt sammen med det formål, at I som organisation er langt bedre stillet til at have kvinder i den fødedygtige alder. 
Klik her, for at kontakte os.

Udtalelse fra gravid i Københavns Kommune:
Jeg blev sygemeldt to en halv uge før barsel startede. Jeg synes, det var super god rådgivning fra Gravid på Arbejde. Bekymringerne i forhold til leder og arbejdet blev forstået og der kom gode løsninger, som jeg ikke selv havde tænkt på. Håndteringen af mine fysiske udfordringer blev også forstået, og der kom gode løsninger, som jeg ikke selv havde tænkt på. Håndteringen af mine fysiske udfordringer blev også forstået.