​Lad gravidpolitikken gøre en virkelig forskel på arbejdspladsen

​Hvorfor er det nødvendigt at have en gravidpolitik?
Hvilke spørgsmål kan give jer det bedste resultat i arbejdet med jeres gravide medarbejdere?
Hvordan bliver det en glæde at have kvinder i den fødedygtige alder, som også har lyst til at vende tilbage efter endt barsel?​​​​​

Har I en gravidpolitik?

Hvis ikke kan det være svært for jeres ledere at vide nøjagtigt, hvordan de skal og må lede gravide medarbejdere. Det kan have fatale konsekvenser både for jeres virksomhed, for lederen og ikke mindst for den gravide.
At have en gravidpolitik, der er designet til at højne trivslen hos gravide i en travl hverdag, har den positive gevinst, at sygefraværet falder og at gravide medarbejdere indgår som en naturlig del af driften/teamet. Leder undgår at sige eller gøre ting, der enten ikke er lovlige eller som er uhensigtsmæssig for samarbejdet med den gravide medarbejder.

Læs artiklen fra Magasinet Arbejdsmiljø: Der mangler viden og redskaber.

Hvad kan der da ske, når leder ikke kender rammen og reglerne, er det så slemt? Vi ser, at det ofte betyder:

  • at nogle kvinder hellere er sygemeldte i deres graviditet og overvejer andet job efter endt barsel. Sidstnævnte ser vi hver gang leder ikke forstår, hvordan de har gravide medarbejdere i deres team
  • at lægen sygemelder hurtigt, fordi denne kan se, at arbejdspladsen ikke har forståelse for at have gravide medarbejdere. Det oplever vi fx ved bækkensmerter, hvilket er tilfældet for halvdelen af de kvinder, vi ser
  • at virksomheden kommer på kant med loven og evt. skal i længere dialog m.m. hos fagforeningen. Sådan et tilfælde var vi ude ved her i november 2016.

Klik her, for at kontakte os.

Alt sammen noget der kunne undgås, hvis arbejdspladsen havde en god og brugbar gravidpolitik, som støtter alle parter i en sund og fornuftig tilgang til det at have gravide medarbejdere i driften/teamet.

​​​Når det ikke skal være fejl og konflikter, der sætter dagsorden for, hvordan I agerer i håndteringen af gravide medarbejdere.

Klik på link herunder og læs, hvor galt det kan gå:
​Gravid medarbejder opsagt i prøvetiden
University College Nordjylland begik flere fejl i fyringsrunde