Skrevet af Jean Vennestrøm, PhD (Conopor)

 

Ja, det kan det, men her er en god historie, som også viser mulighederne.

Louise (en af mine rådgivere) ringede i dag til mig for at sparre lidt om en af hendes gravide kvinder, som lige var blevet sygemeldt. Kvinden havde rigtig ondt i sit bækken og var så ked af at hun allerede i uge 25 ikke kunne klare sit arbejde længere som ude-kørende i hjemmeplejen. Vi talte om hvorfor, at kvinden havde ondt og hvordan det havde været for hende i første graviditet. Louise sagde ” Jean jeg vil tale med hendes leder om ikke vi kan finde et par administrative ting, hun kan lave inde og så bare et par timer om dagen. Det vil bare betyde, så meget for hende at beholde noget kontakt til arbejdet, så hun ikke skal være væk så længe”. Ja, lad os se om ikke leder kan være med på den, så kvinden kan føle sig mødt og samtidig passe på sig selv og baby, sagde jeg. 

Leder havde meget lyst til at tilpasse sig, for hun var nemlig presset over, at de allerede nu var mange gravide og samtidig, at hun havde lidt svært ved at få nye medarbejdere. De prøvede mange forskellige løsninger i, hvordan kunne kvinden som ude-kørende i hjemmeplejen stadig varetage et krævende arbejde – der både har højt tempo, bilkørsel og tunge borgere. Løsningen krævede fleksibilitet fra begge sider. Både i forhold til pauser, typer af borgere og at kvinden hjemme passede sin graviditet rent fysisk.

Det kan nogle gange synes næsten umuligt at finde løsninger – men vores oplevelse er, at når både leder og gravid har lyst til at samarbejde og vores rådgiver (her Louise) får mulighed for at sparre med ind i løsningen, så er der faktisk mange muligheder for en god graviditet.

Har du/I oplevet det vanskeligt at finde gode løsninger i jeres drift så den gravide medarbejder kan opretholde en god graviditet?

Bedste hilsner

Jean Vennestrøm, PhD (Conopor)